Julekalender luke 9 - islykt

I går hadde vi vennejulebord hjemme hos oss, og i den anledningen ønsket jeg å ønske våre gjester ekstra velkommen. Jeg hadde derfor lyst til å lyse opp innkjørselen med islykter =) Jeg har leeenge kikket på disse lyktene og blitt fascinert! Denne gangen var den min tur å lage dem. Det var til og med MYE lettere enn jeg hadde sett for meg ;o) i denne førjulstiden og når julen endelig ringer inn er det kjempefint å pynte opp med islykter. Jeg er helt sikker på at det blir flere av dem hos oss fremover =) 

 

 

Er de ikke fine?? =)

 

Jeg har allerede rukket å finne ut at det finnes maaange muligheter og fremgangsmåter når det gjelder islykter. Jeg valgte den enkleste løsningen, men er fristet til å være mer kreativ neste gang ;o) 

 

Framgangsmåte:

Du trenger:

  • Bøtter, bokser o.l. i ulike størrelser, eller ferdig islykt form (fåes kjøpt hos I Gros Hage, Solfang og hos Coolstuff)
  • Vann
  • Eventuelt pynt, som f.eks. granbar, kongler, blomster, kvister, rognebær etc. 
  • Eventuelt konditorfarge eller serviett som tåler vann

 
 

Slik gjør du:

Enkleste måten er å fylle en 10 L bøtte eller andre type bokser/beholdere med vann og sette utendørs natten over. Er det ikke kaldt ute kan du bruke fryseren om du har plass :o) Så kan du ta bøtta inn i 10-30 minutter, evt. bruke varm dusj på den. Så tar du med bøtta utendørs og snur den på hodet der du vil ha islykten. Kan hende du eventuelt må kakke et lite hull på toppen med en hammer. Vips har du en lyslykt. Dette er altså den enkle måten. 

 

 

 

 

Ut fra bildene kan du se at man kan pynte opp med blomster og annet som du vil ønske. Uttallelige muligheter. Noe jeg liker veldig godt! :) Jeg har nå beskrevet den aller enkleste måten å lage lyslykt, for enkelthetensskyld linker jeg dere videre til en videoblogg som viser hvordan dere kan lage lyslykt i form og med ulike dekorasjoner. Vidoen finner du HER!

 

Ønsker alle en flott 2. søndag i advent med disse flotte islyktene =)

 

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede.

 

(Alle bildene er lånt fra Google) 

6 kommentarer

lilleskattekiste

09.12.2012 kl.20:58

Så utrolig stilige de lyktene er, det må jeg prøve å huske :-)!! Ha fortsatt en fin kveld!

Jane

09.12.2012 kl.21:05

lilleskattekiste: Ja, de er kjempefine! :) Har vært misunnelig mange ganger når jeg har sett dem, og lurt masse på hvordan folk har laget dem. Endelig fikk jeg laget de selv, og jeg kommer garantert til å lage flere i tiden fremover :) Synes disse er flottere enn fakler man får kjøpt på butikken! :) Tusen takk, i like måte :D

lilleskattekiste

09.12.2012 kl.21:17

Jeg er enig med deg, de er mye finere enn de man får kjøpt... Jeg har aldri sett de før, kanskje jeg får tid tid til å lage noen jeg og!

Jane

09.12.2012 kl.21:41

lilleskattekiste: Ok, ja får du tid så lag de :) De gjør seg mest selv dersom du velger den enkleste typen. Dekorerende er de uansett ;o)

lilleskattekiste

09.12.2012 kl.21:42

Jeg skal se hva jeg får til... har noen ideer allerede :-).

Jane

10.12.2012 kl.06:51

lilleskattekiste: Spennende :) Håper det kommer på bloggen din etterhvert også ;)

Skriv en ny kommentar

Jane

Jane

28, Løten

Hei og velkommen til min blogg! :o) Denne bloggen inneholder viktige elementer i mitt liv - interiør, foto, vårt bryllup og hverdagslivet. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe. Har også egen facebook-side, klikk på fanen øverst på siden til bloggen. Du finner meg også på instagram under navnet janehb85 - følg meg gjerne! :D E-post: janesinblogg@gmail.com

wedding planning Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits